Panini met mozzarella

Panini met mozzarella is een simpel gerecht dat je normaal gesproken bij de lunch of de broodmaaltijd eet, maar dat je natuurlijk ook als hoofdgerecht kunt eten met een kopje soep.

Simpel, maar dat wil niet zeggen dat het niet lekker is.

Je kunt natuurlijk de broodjes zelf maken, gewoon in de winkel kopen is nog makkelijker.

Voor dit recept heb je wel een grill nodig.

 

Recept Panini met mozzarella

Ook lekker als je buiten eet in de zomer.
Maaltijd Lunch / Ontbijt
Keuken Internationaal
Keyword Panini met mozzarella
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDI√čNTEN

4 Pistoletjes (afbak of vers)
2 Bollen Mozzarella
2 Tomaten
50 Milliliter Balsamico azijn
Paar blaadjes basilicum
Peper en zout
Panini met mozzarella

INSTRUCTIES

Bak eventueel de pistoletjes af.
Snij de broodjes in de lengte doormidden.
De azijn verwarmen en aan de kook brengen. 5 Minuten laten koken totdat de azijn ingekookt is tot ongeveer een kwart. Het is nu stroperig.
Besmeer de onderkant en de bovenkant van de broodjes.
Snij de mozzarella in plakken en beleg de onderkant van de broodjes.
Snij de tomaat in plakjes en leg deze op de mozzarella. Doe er wat zout en peper over naar smaak.
Hak de basilicum klein en strooi dit over de tomaat.
Doe de bovenkant van de broodjes er weer op en leg de broodjes onder de grill gedurende een minuut of vijf totdat de mozzarella gesmolten is.

Deel op Facebook Verstuur per mail