Marco’s Lista

Ciao, ik ben Marco

In 2020 ben ik naar Nederland verhuisd om bij mijn Nederlandse vrouw te wonen.
“Ik spreek een beetje Nederlands…”

Ik ben opgegroeid in het zuiden van Italië omringd door de warmte van mijn familie en met een sterke passie voor de kwaliteit, historie en traditie van voedsel. Als klein jongetje leerde mijn moeder en oma mij ‘de kneepjes van het vak’

Ik heb ‘food hospitality’ gestudeerd en ben al snel in dat vakgebied gaan werken. In de afgelopen 22 jaar heb ik met veel plezier in bijna alle regio’s van Italië gewerkt. Dit gaf mij de kans om bijzondere plekken, mensen en producten te ontdekken.

Toen ik naar Amsterdam verhuisde besloot ik om mijn beste ontdekkingen te bundelen en naar Nederland te brengen, resulterend in Marco’s Lista.
Ik heb een selectie gemaakt van – wat mij betreft – de meest exceptionele Italiaanse producten waaronder wijnen, olijfolie, pasta, tomatensaus, groenten en zoetigheden.

Alle producten komen van kleine familieboerderijen die in de traditie van biologisch of biodynamisch hun producten op een schone manier maken. Alles wat ik verkoop is maar in beperkte hoeveelheden per jaar beschikbaar en zijn via Marco’s Lista exclusief te verkrijgen in Nederland.

De boeren waar ik mee werk ken ik persoonlijk en ik bezoek hen meerdere keren per jaar. Ieder seizoen voeg ik producten toe en wijzig het assortiment, zodat ik ook mijn nieuwe bevindingen kan toevoegen.

Alle producten in het assortiment komen direct vanaf de boerderij/producent en zij maken geen gebruik van (chemische) toevoegingen

Ik kijk er naar uit om de klanten van de ZuidasMarkt in persoon te ontmoeten. Het is mijn persoonlijke drijfveer om, als nieuweling, een geïntegreerd onderdeel van de Nederlandse samenleving te worden. De ZuidasMarkt geeft mij de kans om mijn klanten in persoon te ontmoeten en beter de achtergrond van mijn klanten te begrijpen en mij de stad eigen te maken.

Ik hoop u snel te zien op de ZuidasMarkt!

Ontdek meer over Marco’s Lista

Website: https://www.marcoslista.nl/

Instagram: https://www.instagram.com/marcos.lista/

 

.

Hieronder een impressie van Marco’s Lista

 

.

 

Aanbiedingen van Marco’s Lista